Macarons kepimo formos

Savo bloge jau esame pristatę silikonines macarons kepimo formas. Šį kartą, dėmesį skiriame metalinėms formelėms skirtoms prancūziškiems macarons kepti. Kepimo forma pagaminta iš nesvylančio plieno. Gamintojas - Italija.

Macarons kepimo receptas. Šaltinis - JI24.

Ingredientai:

Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 40 g
Miltelinis cukrus 180 g
Migdolai 110 g skaldyti migdolai arba galima naudoti migdolų esenciją
Druska 1 žiupsnelis
Maistiniai dažai
Juodasis šokoladas 100 g šokoladiniam įdarui
Grietinėlė 4 valg. š. šokoladiniam įdarui
Sviestas 20 g šokoladiniam įdarui
Vanilinis cukrus 4 g šokoladiniam įdarui

Dėmesio! Maisto dažus ir macarons kepimo formą galite įsigyti http://kepu.greiciau.lt elektroninėje parduotuvėje.
Kaip gaminti macarons?

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.

2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, dar kartelį sumalkite ir persijokite per sietelį. Miltai turi būti be gumuliukų, antraip Macarons paviršius bus nelygus ir gali susidaryti kauburėliai ar kiti nelygumai.

3. Kiaušinių baltymus plakite įbėrę žiupsnelį druskos. Vėliau suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.

4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus (arba įlašinkite porą lašų migdolų esencijos) ir gerai sumaišykite. Nereikia ilgai sukti. Rekomenduojama iki 30 apsukimų.

5. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų. Į kiekvieną dubenėlį įlašinkite po porą maistinių dažų lašų, atsargiai ir kruopščiai sumaišykite.

6. Sukrėskite spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį. Jei neturite po ranka, galite naudoti paprastą šaukštelį.

7. Ant macarons kepimo skardos išspauskite skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi. Pirštu užlyginkite sausainio paviršių, kad būtų lygus ir be išspaudimo žymės. Palikite tarp jų nedidelius tarpus, nes kepdami sausainukai pučiasi.

8. Palikite juos gerai vėdinamoje ir šiltoje patalpoje apie 30-45 min., kad sausainių paviršius apdžiūtų, mat kitaip kepant jis gali sutrūkinėti.

9. Kol sausainiai džiūna, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Kepkite skanėstus apie 12-15 min., kol jų viršus taps sausas. Macarons kepimas labai subtilus, todėl atidžiai stebėkite kepimo procesą, nes sausainiai kepa nevienodai ir gali pradėti ruduoti, o tai negerai. Iškepusius Macarons palikite vėsti kambario temperatūroje. Nuo kepimo popieriaus imkite tik gerai atvėsus!

10. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Įdėkite sviestą, vanilinį cukrų ir supilkite grietinėlę. Viską sumaišykite.

11. Padėkite įdarą į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (iki tokios masės, kad būtų patogu tepti). Macarons atvėsus, atsargiai imkite po vieną ir pertepkite šokolado mase. Prieš valgydami palaikykite bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras. Tiekite kambario temperatūros.

Skanių ir spalvotų macarons sausainių linki http://kepu.greiciau.lt komanda.

Rodyk draugams

Macarons forma

Macarons forma - tai silikoninis kilimėlis, kurio pagalba iškepsite nuotabius prancūziškus macarons.

Macarons formos gali būti kelių dizainų. Paprastai skiriasi ne tik macarons sausainio forma, bet ir macarons skersmuo. Jeigu norite kepti apvalius macarons, atkreipkite dėmesį į rutuliuko skersmenį.

Kepimas paprastai užima nedaug laiko. Macarons reikia išdžiovinti.

Visada siūlome rinktis didesnes macarons formas. Pavyzdys apačioje.

Prancūzijoje vis dažniau kepami ir kitokių formų macarons sausainiai. Jiems yra skirta apačioje įkelta macarons kepimo forma.

Didesnio skersmens prancūziškus macarons iškepsite pasirinkę būtent šią kepimo formą (nuotrauka apačioje).

Į macarons tešlą įpilkite lašelį maistinių dažų. Tegul macarons sausainukai nuspavina Jūsų stalą.

Viską macarons kepimui surasite el. parduotuvėje: http://kepu.greiciau.lt

Jūsų,

kepu.greiciau.lt

Rodyk draugams