Formytės “Lego žmogeliukai”

Silikoninės “Lego” formelės naudojamos naminiams guminukams gaminti, šokoladukams ir ledukams šaldyti. Galima naudoti orkaitėje, šaldiklyje, šaldytuve.

Naminių guminukų receptas:

vienas pakelis želė;
130 ml šilto vandens;
4 šaukštai želatinos;
0,5 šaukštelio citrinos rūgšties.

Kaip gaminti guminukus namuose? Pakelį pasirinktos spalvos želė ištirpiname šiltame vandenyje, įdėdame želatiną ir citrinos rūgštį. Pakaitiname. Kai viskas ištirpsta, išpilstome į silikonines formeles.

Galite rinktis iš kelių formelių rūšių:

1 variantas. Vienas didesnis ir keturi maži lego žmogeliukai. Nuoroda: http://bit.do/formos-lego

2 variantas. Aštuoni maži lego žmogeliukai. Nuoroda: http://bit.do/formeles-lego-zmogeliukai

Formeles naudokite šokoladiniams saldainiams gaminti. Naminius šokoladukus paskaninkite riešutais, razinomis, kokoso drožlėmis. Lydyti labiausiai tinka šokoladas, kuriame daug kakavos sviesto. Gaminant šokoladinius skanėstus ar glaistą, paprastai naudojamas kartusis šokoladas, dar vadinamas konditeriniu. Kiekvienoje parduotuvėje rasite nusipirkti juodojo šokolado, kuriame net iki 75 proc. kakavos. Šios rūšies šokoladas yra kiek saldesnis už konditerinį. Tamsieji šokoladai atsparesni šilumai, lydosi tolygiai, tad procesą lengva prižiūrėti.

JAV mokslininkai nustatė teigiamą šokolado savybę: šis saldumynas mažina agresiją ir ramina. Paaiškėjo, kad šokolado mėgėjai malonesni žmonės nei tie, kurie nesimėgauja saldumynais.

Kelios šokolado lydymo taisyklės:

• Lydomas šokoladas nepakelia drėgmės. Lydant šokoladą indai ir įrankiai turi būti visiškai sausi.
• Šokoladą sulaužykite kuo smulkesniais gabalėliais.
• Šokoladą tirpykite neskubėdami žemoje temperatūroje.
• Jokiu būdu nedenkite lydomo šokolado dangčiu.

Šokoladui ant garų tirpinti naudotas indas. Nuotrauka apačioje.

Sulaužykite šokolado plytelę lygiomis dalimis, taip užtikrinsite vienodą šilumos pasiskirstymą. Sudėkite gabalėlius į sausą indą, kurį patalpinkite ant silpnai verdančio vandens puodo, tik taip, kad jis nesiliestų su vandeniu. Taip tirpstantį šokoladą karts nuo karto pamaišykite. Indo, į kurį dėsite šokoladą, talpa neturėtų būti mažesnė už puodą su vandeniu. Priešingu atveju, garai skverbsis į šokoladą ir jis parars elastingumą. Talpos, kurioje sudėtas šokoladas nereikia uždengti. Šildomo šokolado temperatūra neturi viršyti 50 °C.

3 variantas. Naujiena! Didelė lego žmogeliuko formelė. Nuoroda: http://bit.do/formos-lego-zmogeliukai

Didelis lego formelių, šokolado lydymo indų, mentelių ir kitų konditerinių priemonių pasirinkimas internetinėje parduotuvėje http://kepu.greiciau.lt. Kviečiame apsilankyti!

Guminukų receptas iš žurnalo Tavo vaikas.
Informacija apie šokolado lydymą iš: https://www.15min.lt/maistas/naujiena/virtuve/kaip-lydyti-sokolada-1044-218218

Rodyk draugams

Lego formelės guminukams

Silikoninės lego formytės naudojamos guminukams gaminti. Guminukų gaminimui reikės:

1 pakuotės želė (jei norite spalvotų guminukų, turėkite skirtingų skonių želė);
3 šaukštų želatinos;
3 šaukštų cukraus (jei nemėgstate labai saldžiai, galima įdėti tik 2 šaukštus);
1 šaukštelio citrinos rūgšties;
150 ml virinto šilto vandens.

Gaminimas: želę, želatiną ir cukrų suberkite į indą ir užpilkite vandeniu. Labai gerai išmaišykite (kad nebūtų gumuliukų) ir palikite maždaug valandai, kad išbrinktų. Atskirame puode užvirinkite vandenį ir į jį įstatykite indą su želė mase. Suberkite citrinos rūgštį ir viską maišykite, kol vėl masė taps skysta. Paruoštą guminukų masę supilkite į silikonines formeles ir palikite keletai valandų, kad atvėstų ir sustingtų. Skanaus!

Vienu metu galima pagaminti aštuonis vieno dydžio lego žmogeliukus. Formelę galite įsigyti čia: http://bit.do/formos-lego-robotai

Tą pačią formelę naudokite šokoladiniams saldainiams gaminti. Kaip lydyti šokoladą?

• Lydomas šokoladas nepakelia drėgmės. Vos tik patenka keli vandens lašai, šokolado masė tampa gruoblėta ir matinė.
• Šokoladą sulaužykite kuo smulkesniais gabalėliais - ištirps greičiau ir tolygiau.
• Šokolado masė tolygiai pasiskirsto ant paviršių esant 30-32°C temperatūrai.
• Šokoladą tirpinkite neskubėdami žemoje temperatūroje ar ant silpnos ugnies. Aukšta temperatūra pakeičia šokolado struktūrą, jis tampa netinkamas naudoti.
• Jei norite pagaminti ne tokį kietą ir lėčiau stingstantį mišinį, įpilkite 35 proc. riebumo grietinėlės.

Lydant didesnį šokolado kiekį (200-300 g), patartina puodą pastatyti ant labai silpnos ugnies. Iš pradžių sudėkite tik 2/3 šokolado - likusi dalis puikiai tiks šokoladui atvėsinti: išėmusi iš vandens vonelės išlydytą masę, sudėkite likusius gabaliukus ir gerai išmaišykite.

Lydymui ant garų naudokite tam skirtą indą.

Formelės “Lego kaladėlės”: http://bit.do/lego-kaladeles-formeles

Formos dydis: 19,0×12,0×1,8 cm
Lego kaladėlės dydis: 5,0×2,5×1,8 cm
Formą galima naudoti nuo -40ºC iki +230ºC temperatūroje;
Formos nereikia tepti riebalais, sviestu, barstyti džiūvėsėliais. Skanėstai neprisvyla, lengvai išsiima iš formos.

Iš formelės išimti spalvoti guminukai.

Kaladėlių naudojimo idėja - keksiukų papuošimai.

Silikoninė formelė “Lego dėlionė”. Įsigyti galima čia: http://bit.do/lego-formeles

Formos dydis: 15,0×8,5×1,8 cm
Lego dydis: nuo 3,0×2,0×1,8 cm iki 5,0×3,0×1,8 cm
Spalva: įvairiaspalvė
Skirta daugkartiniam naudojimui: iki 3.000 naudojimų.

Dar daugiau lego, guminukų ir kitų formelių rasite internetinėje kepimo reikmenų parduotuvėje kepu.greiciau.lt

Guminukų receptas iš žurnalo 5braškės ir 15min.lt

Rodyk draugams