Tortų dekoravimo įrankiai

Tortų dekoravimo įrankiai - tai priemonės, kurių pagalba pagaminsite tortų papuošimus. Įrankiai tinka darbui su cukrine mase, marshmallow zefyrų mastika, pastilažu.

Pastilažo receptas:

250 g cukraus pudros
60 g krakmolo
30 ml vandens
5 v. š. saulėgrąžų aliejaus
3 v. š. medaus
1 v. š. želatinos

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti, nuėmus, sumaišyti kartu su medumi ir aliejumi.
Cukraus pudrą persijoti kartu su krakmolu. Želatinos masę supilti į cukraus pudros ir krakmolo mišinį ir minkyti rankomis.
Jei naudojami maistiniai dažai ir norima vientisos spalvos, tai juos galima sudėti į visą masę, o norint skirtingų spalvų papuošimui, naudoti reikiamą masės kiekį kiekvienai spalvai.
Masę sudėti į maišelį ir dėti į šaldytuvą porai valandų. Ištraukus, stalą pabarstyti krakmolu ir formuoti įvairiausius papuošimus.

Žiedlapių modeliavimui naudojamas įrankis: http://bit.do/tortu-modeliavimo-irankiai. Įrankio pagalba žiedlapiams suteiksite banguotumo ir natūralumo.

Marshmallow zefyrų mastikos receptas:

200 g baltų Marshmallow zefyrų
2 šaukštai vandens
350 g cukraus pudros

Gaminimas:

Zefyrus apliekite vandeniu ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Į ištirpusius zefyrus įdėkite maistinių dažų, po truputį įsijokite cukraus pudrą, kaskart pamaišykite.
Cukraus pudros berkite iki tol, kol masė primins plasteliną, bus lengvai minkoma, vientisa.
Paruoštą mastiką iškočiokite ant silikoninio kilimėlio ar modeliavimui skirto kilimėlio, išspauskite gėlytes, lapelius. Naudokite tam skirtas formeles: http://bit.do/formeles-gelytes-mastikaihttp://bit.do/formeles-mastikai-pastilazui

Darbui su masėmis naudokite Jums labiausiai tinkainčius įrankius. Įrankis su smailiais antgaliais.

Gėlyčių šerdelių gaminimui pravers šis modeliavimo įrankis: http://bit.do/torto-dekoravimo-priemone-irankis

Darbą su masėmis palengvina minkšti modeliavimo kilimėliai.

Tortų dekoravimo priemonių rinkinį sudaro aštuoni tortų papuošimams gaminti skirti įrankiai.

Dvipusis modeliavimo įrankis.

Modeliavimo įrankis.

Modeliavimo įrankis tortams: http://bit.do/tortu-modeliavimo-irankiai

Rodyk draugams

Formelės “Snaigės”

Cukrines snaiges pagaminsite formelių pagalba: http://bit.do/formos-snaiges-su-ispaudais. Konditerinės formelės puikiai tinka tortų padengimo masei, pastilažui, tešlai.

Vienas galimų cukrinės masės (marshmellow mastikos) receptų:

- 1 v.š želatinos + 1 v.š vandens želatinai
- 3 v.š. dirbtinio medaus
- 120 g. krakmolo
- 500 g. cukraus pudros
- 5 v.š aliejaus
- 1 a.š citrinos rūgšties.

Želatiną užpilti vandeniu, leisti išbrinkti. Sumaišyti pudrą su krakmolu, persijoti. 1/3 sauso mišinio įdėti į dubenį, kuriame maišysite masę. Išbrinkus želatinai, išlydyti mikrobangėje. Į ištirpusią želatiną dėti 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštės, supilti medų, išmaišyti iki vientisos masės. Maišant supilti į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio. Pačioje pabaigoje supilti aliejų ir maistinius dažus, įšminkyti.

Cukrines snaiges naudokite keksiukams ir kitiems kepiniams dekoruoti.

Galite rinktis čia: http://bit.do/snaigiu-ispjovikliai-pirkti

Snaigių gaminimas.

Kalėdinių sausainių dekoravimas snaigėmis.

Rodyk draugams