Čirvinių blynų keptuvė

Metalinė, iš dviejų dalių susidedanti keptuvė yra skirta čirviniams blynams ir vafliams kepti. Keptuvės skersmuo: 15,0 cm, pagaminta Ukrainoje.

Čirvinių blynų receptas:

300 g miltų
3 kiaušiniai
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
100 g sviesto
150 ml pieno
1,5 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Gaminimas:

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
3. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, išlydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu įmaišykite į tešlą.
5. Paruoštą tešlą palikite pusvalandį pastovėti, kad miltai išbrinktų.
6. Kepkite gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje. Čirvinių blynų keptuvę galite įsigyti čia: http://bit.do/cirviniu-blynu-keptuve. Patiekite su uogomis, grietine arba sviestu. Galite papuošti mėtų lapeliu ir pabarstyti milteliniu cukrumi.

Tą pačią keptuvę naudokite vafliams kepti. Senovinių vaflių receptas:

2 stiklinės miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
1 stiklinė cukraus
6 kiaušiniai
200 g margarino

1. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Išlydykite margariną mikrobangų krosnelėje, supilkite į kiaušinių masę, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Dar daugiau senovinių keptuvių surasite čia: http://kepu.greiciau.lt

Receptai iš portalo receptai.lt ir JI.

Rodyk draugams