Keptuvės grybukams, kriauklytėms, kankorėžiams

Senovinės keptuvės “Asorti” pagalba vienu metu iškepsite keturis grybukus, dvi kriauklytes, du riešutėlius, du kankorėžius, dvi gėlytes. Iškeptas sausainių puseles suklijuokite rududu kondensuotu pienu arba nutela kremu. Dalinamės išbandytu receptu.

Ingredientai:
Cukrus, 1,5 stiklinės;
Margarinas, 400 gramų;
Kiaušiniai, 4 tryniai ir 2 baltymai;
Kvietiniai miltai, 10 valgomųjų šaukštų;
Majonezas, 3 valgomieji šaukštai;
Nugesinta soda, 0,5 arbatinio šaukštelio;
Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio;
Kondensuotas pienas, 2 indeliai;

Gaminimo eiga:
Trynius išplakti su cukrumi, o baltymus su druska.
Margariną sumaišyti su miltais ir majonezu.
Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus.
Įmaišyti nugesintą sodą.
Padaryti mažus rutuliukus ir kepti senovinėje keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Karamelizuotą pieną tepti ant puselių ir suklijuoti.

Keptuvę “Asorti” galite įsigyti čia: http://bit.do/senovines-sausainiu-keptuves-asorti

Keptuvės “Asorti” gaminamos Ukrainoje. Metalas - aliuminis. Temperatūra pasiskirsto tolygiai, todėl visi sausainiai iškepa vienu metu.

Iškeptus sausainius galite pamirkyti į šokoladą arba cukrinį glajų, pabarstyti pabarstukais, aguonomis.

Dar daugiau senovinių keptuvių rasite čia: http://bit.do/senovines-tarybines-keptuves. Galime Jums pasiūlyti grybukų, riešutėlių, čirvinių blynų, vaflių, meškiukų keptuves.

Rodyk draugams

Grybukų keptuvės

Daugelis dar iš vaikystės prisimena saldžiuosius grybukus. Vieni labiau mėgdavo nukąsti šokoladinę kepurę, kitiems labiau patikdavo saldžiarūgštis kotelis. Iškepkite legendinius grybukus savo namuose. Jums reikės senovinės grybukų keptuvės ir gero recepto. Keptuvę galite įsigyti internetinėje parduotuvėje paspaudę nuorodą: http://bit.do/grybuku-keptuve, o receptas čia:

Ingredientai:

200 gramų cukraus
150 gramų margarino
vanilė pagal skonį
3 kiaušiniai
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės.
arbatinis šaukštelis sodos nugesintos citrinos rūgštimi arba actu

Gaminimo eiga:

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir nugesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į grybukų keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
Grybukai gaunasi purūs ir minkšti. Kai atvėsta, nudažyti kotelius. Vieno kiaušinio baltymą suplakti su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Masė turi tapti balta. Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kuoteliai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės). Skanaus!

Senovinė grybukų keptuvė susideda iš dviejų dalių. Naudojama ant dujinės ir / arba elektrinės viryklės, pagaminta iš metalo. Vienu metu iškepsite dešimt pilnavidūrių grybukų.

Dekoravimo ir patiekimo idėja.

Dar daugiau senovinių keptuvių rasite internetinėje parduotuvėje: http://kepu.greiciau.lt

Rodyk draugams