Žagarėlių formelės

Žagarėlių formelės naudojamos sausainių / žagarėlių kepimui taukuose arba aliejuje.

- Rinkinį sudaro keturios formelės: gėlytė, drugelis, žvaigždutė, dobilas ir rankenėlė;
- Rankenėlė tinka visoms keturioms formelėms;
- Žagarėlių formelę pamirkykite karštame aliejuje, 2/3 formelės pamirkykite tešloje, kepkite tame pačiame aliejuje;
- Iškepę žagarėliai atsiskirs nuo formelės arba (priklausomai nuo tešlos) nuimkite šakutės pagalba;
- Žagarėliams kepti tinka vaflių ir lietinių tešla;
- Formelės pagamintos iš greitai bei tolygiai įkaistančio metalo;
- Galima plauti indaplovėje;
- Pagamintos ES.

Įsigyti galima čia: http://bit.do/zagareliu-formeles, daugiau panašių formelių ieškokite čia: kepu.greiciau.lt

Pirmas naminių žagarėlių kepimo žingsnis - formelės įkaitinimas.

Sekantys žingsniai - formelės mirkymas į tešlą ir aliejų.

Žagarėlių kepimas.

Iškeptus ir atvėsusius žagarėlius rekomenduojama pabarstyti cukraus pudra. Galima patiekti su plakta grietinėle ir vaisiais.

Žagarėlių formelių rankenėlė tinka keturios formelėms, tat vienu metu galite iškepti keturių rūšių žagarėlių.

Galite rinktis iš dviejų siūlomų žagarėlių rinkinių. Spauskite nuorodą: http://bit.do/formeles-zagareliams

Skanaus linki,

internetinė parduotuvė kepu.greiciau.lt

Rodyk draugams

Formelės žagarėliams / rosettes - aliejuje virtiems trapučiams

Formelės yra naudojamos aliejuje virtiems sausainiams gaminti. Sausainių pavadinimas - rozetės arba rosettes, tačiau Lietuvoje šie skanėstai dažniau vadinami tiesiog žagarėliais.

Rosettes receptas:

2 kiaušiniai;
1 stiklinė pieno;
1,5 stiklinės miltų;
1,5 virtuvinio šaukšto cukraus;
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
aliejus virimui;
cukraus pudra pabarstymui.

Gaminimo eiga:

Visus tešlai skirtus produktus gerai išplakite, kad neliktų miltų gumuliukų. Miltus dėkite po truputį. Tešla gausis skystesnė nei blynams, bet tirštesnė nei lietiniams. Palikite pastovėti apie 30 min.

Įkaitinkite aliejų, įmerkite formelę, kad gerai įkaistų. Paruoškite virtuvinių rankšluosčių riebalams nuo formelės ir sausainių sugerti. Kai formelė įkais, ją ištraukite iš aliejaus, šiek tiek nusausinkite popieriaus pagalba, įmerkite ¾ formelės į tešlą, o po to - į aliejų. Keletą sekundžių palaikykite panardinus, tada ištraukite, kad traputis atšoktų nuo formelės (galite naudoti šakutę). Žagarėlį nusausinkite ant virtuvinio popieriaus. Atvėsusius skanėstus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Žagarėlių / rosettes formeles įsigysite čia: http://bit.do/rozeciu-formeles

Keisdami antgalius galite iškepti gėlytes, krepšelius ir snaiges.

Žagarėlių / rosettes gaminimas.

Iškeptus žagarėlius gausiai pabarstykite cukraus pudra.

Rinkitės iš dviejų formelių žagarėliams / rosettes rinkinių:

1 rinkinys: keturios formelės ir rankenėlė. Nuorodą į prekę: http://bit.do/rosettes-formeles

2 rinkinys: keturios formelės, dvi rankenėlės ir konditerinis šaukštas kepimo ingredientams. Nuorodą į prekę: http://bit.do/formeles-rosettes

Rodyk draugams