Tarybinė riešutėlių keptuvė

Riešutėliai - tai vaikystės skanėstas. Tarybiniais laikais kone kiekviena šeimininkė turėjo riešutėlių keptuvę. Riešutėliai buvo neatsiejamas švenčių: vestuvių, Kalėdų, jubiliejų skanėstas.

Tarybinių riešutėlių kepimo receptas:

3 šaukštai majonezo
6 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
300 g cukraus
400 g margarino
0,5 šaukštelio sodos (sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba šaukštelį acto)
0,5 šaukštelio druskos
1 indelis Rududu kondensuoto pieno

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, įdėkite majonezą, nugesintą sodą, įpilkite ištirpintą sviestą, suberkite miltus, druską. Išminkykite tešlą.
Mažus tešlos rutuliukus dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Keptuvę galima įsigyti čia: http://bit.do/riesuteliu-keptuves
Iškeptas riešutėlių puseles suklijuokite su Rududu kondensuotu pienu.

Riešutukų keptuvė tarnaus Jums ilgai. Ją naudoti galės dar Jūsų vaikai ir anūkai.

Vienu metu iškepsite aštuonias riešutėlių puseles ir rutuliuko puselę. Patariama prieš pirmą kepimą keptuvę patepti aliejumi arba sviestu.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (1)

  1. Dalia:

    Sveiki, ar dar turite riesuteliu keptuve. Kokia kainele. Ar siunciate pastu.
    Aciu

Rašyti komentarą