Riešutėlių formytės

Riešutėlių formelės skirtos sausainiams su įdaru gaminti. Vienas mėgstamiausių ir dažniausiai naudojamų įdarų - virtas kondensuotas pienas. Galite išbandyti ir šokoladinį kremą.

Riešutėlių tešlos receptas:

1 v. š. cukraus pudros
apie 250 g. miltų
250 g. sviesto
žiūpsnelis druskos
3 kiaušinių tryniai

Gaminimas:

Sviestą supjaustyti gabaliukais, suberti cukraus pudrą, kiaušinių trynius, druską ir miltus, užminkyti tešlą. Tešla turi būti nei kieta, nei minkšta. Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie dvi valandas.
Atšaldytą tešlą “įspausti” į formeles ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Formelių sviestu tepti nereikia. Formeles galima įsigyti paspaudus nuorodą: http://bit.do/riesuteliu-formeles arba http://bit.do/riesuteliu-formos.

Iškeptas riešutėlių puseles suklijuoti virtu kondensuotu pienu arba šokoladiniu kremu. Skanaus!

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą