Kalėdinių tortų papuošimai

Cukriniai lapeliai tinkami tortams, kalėdiniams pyragams, keksiukams ir pyragėliams dekoruoti.

Masės tinkančios lapeliams gaminti receptas:

1 v.š želatinos
3 v.š medaus
60 ml vandens
120 g krakmolo
500 g cukraus pudros
5 v.š. aliejaus
lašelis maistinių gelinių dažų

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Pudrą persijoti kartu su krakmolu. Želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Nuėmus nuo garų dėti medų ir aliejų (aliejų galima pilti ir masės minkymo pabaigoje). Mišinį supilti į pudros ir krakmolo mišinį, tada išminkyti masę. Įlašinti maistinių dažų. Žali maistiniai dažai: http://bit.do/sviesiai-zali-maistiniai-sausi-dazai, tamsiai žali maisto dažai: http://bit.do/sausi-dazai-zali-maistui. Gautą masytę įdėti į maišelį ir palikti porai valandų subręsti.

Formelių pagalba pagaminti lapeliai. Formelės čia: http://bit.do/kalediniai-lapeliai

Kalėdiškai dekoruoti sausainiai.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą