Grybukų keptuvės

Daugelis dar iš vaikystės prisimena saldžiuosius grybukus. Vieni labiau mėgdavo nukąsti šokoladinę kepurę, kitiems labiau patikdavo saldžiarūgštis kotelis. Iškepkite legendinius grybukus savo namuose. Jums reikės senovinės grybukų keptuvės ir gero recepto. Keptuvę galite įsigyti internetinėje parduotuvėje paspaudę nuorodą: http://bit.do/grybuku-keptuve, o receptas čia:

Ingredientai:

200 gramų cukraus
150 gramų margarino
vanilė pagal skonį
3 kiaušiniai
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės.
arbatinis šaukštelis sodos nugesintos citrinos rūgštimi arba actu

Gaminimo eiga:

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir nugesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į grybukų keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
Grybukai gaunasi purūs ir minkšti. Kai atvėsta, nudažyti kotelius. Vieno kiaušinio baltymą suplakti su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Masė turi tapti balta. Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kuoteliai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės). Skanaus!

Senovinė grybukų keptuvė susideda iš dviejų dalių. Naudojama ant dujinės ir / arba elektrinės viryklės, pagaminta iš metalo. Vienu metu iškepsite dešimt pilnavidūrių grybukų.

Dekoravimo ir patiekimo idėja.

Dar daugiau senovinių keptuvių rasite internetinėje parduotuvėje: http://kepu.greiciau.lt

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą