Formelės “Snaigės”

Cukrines snaiges pagaminsite formelių pagalba: http://bit.do/formos-snaiges-su-ispaudais. Konditerinės formelės puikiai tinka tortų padengimo masei, pastilažui, tešlai.

Vienas galimų cukrinės masės (marshmellow mastikos) receptų:

- 1 v.š želatinos + 1 v.š vandens želatinai
- 3 v.š. dirbtinio medaus
- 120 g. krakmolo
- 500 g. cukraus pudros
- 5 v.š aliejaus
- 1 a.š citrinos rūgšties.

Želatiną užpilti vandeniu, leisti išbrinkti. Sumaišyti pudrą su krakmolu, persijoti. 1/3 sauso mišinio įdėti į dubenį, kuriame maišysite masę. Išbrinkus želatinai, išlydyti mikrobangėje. Į ištirpusią želatiną dėti 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštės, supilti medų, išmaišyti iki vientisos masės. Maišant supilti į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio. Pačioje pabaigoje supilti aliejų ir maistinius dažus, įšminkyti.

Cukrines snaiges naudokite keksiukams ir kitiems kepiniams dekoruoti.

Snaigių gaminimas.

Kalėdinių sausainių dekoravimas snaigėmis.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą