Velykinės kepimo formos

Velykų stalą tradiciškai puošia margučiai ir avinėlis. Avinėlį galite iškepti ir patys. Internete galima rasti daug įvairių receptų. Išbandėme vieną iš receptų ir dalinamės juo su Jumis.

Ingredientai:

0,5 kg. miltų
6 kiaušiniai
150 ml pieno
150 g. cukraus
60 g. razinų
100 g. sviesto
100 g. cukraus pudros
25 g. mielių
šaukštas citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
pabarstukai pagal skonį

1. Razinas nuplaukite ir užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.

2. Į pašildytą pieną išmaišykite cukrų ir mieles, supilkite trečdalį miltų, palikite pastovėti, kad mielės pakiltų.

3. Išplakite trynius su ištirpintu sviestu.

4. Tešlą su mielėmis dar kartą gerai išplakite, supilkite likusius miltus, išplaktus kiaušinio trynius (kuo daugiau trynių, tuo gražesnė ir geltonesnė boba) su sviestu, įdėkite druskos, išmaišykite ir pradėkite minkyti. Baigę minkyti, aptepkite riebalais ir leiskite ramiai pastovėti kambario temperatūroje, kad tešla kiek pakiltų.

5. Formą patepkite sviestu, supilkite tešlą. Neužpildykite indo, reikia pilti tik kiek daugiau negu pusę. Palaukite, kad tešla pakiltų, tik po to įdėkite kepti.

6. Kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Neatidarinėkite orkaitės, nes pyragas sukris. Iškeptą pyragą neskubėkite išimti iš orkaitės.

Paruoškite glajų. Cukraus pudrą sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens ir šaukštu citrinos sulčių. Ataušusį pyragą patepkite paruoštu glaistu ir pabarstykite pabarstukais.

Jeigu neturite avinėlio kepimo formos, galite ją įsigyti internetinėje kepimo reikmenų parduotuvėje http://kepu.greiciau.lt. Siūlomos silikoninės kepimo formos “Avinėlis” išmatavimai net 31,0×17,0×9,0 cm. Didelis, tikras avinėlis Jūsų velykiniam stalui.

Keramikinių kepimo formų megėjams: http://bit.do/avinelis-kepimo-forma. Formos dydis: 34,0×17,5×10,0 cm. Tinka naudoti nuo -40ºC iki +230ºC temperatūroje. Galima plauti indaplovėje.

Patiko (1)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą